Loading...
Skip to Content

Noutăți și informații publice

Percheziții informatice - ROFSIP2016OS5A01P01

I.DURATA: 60 ore (10 zile)
II.FORMA DE DESFĂŞURARE: rezidențial, sediul din municipiul Buzău;
III.PERIOADA DE DESFĂȘURARE (serii):
• seria I 06.11-17.11.2023;
• seria a II-a 12.02-23.02.2024;
• seria a III-a 08.04-19.04.2024;
IV.PUBLICUL ŢINTĂ: ofițeri și agenți de poliție din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate ale Poliției Române;
V.FORMATOR: • inspector principal de poliție Dragoș MEȘCA, int. M.A.I. 038.28.111
Descriere:
Acest curs de specializare este dezvoltat în cadrul Proiectului ROFSIP2016OS5A01P01 - Investigarea infracționalității informatice (fraude on-line, cu cărți de credit, atacuri informatice și pornografie infantilă prin Internet) și analiza probelor digitale, finanțat din Fondul pentru Securitate Internă.
Programul de formare are ca obiectiv asigurarea cunoştinţelor generale necesare în investigarea infracțiunilor care se săvârșesc asupra datelor și sistemelor informatice sau care implică folosirea unor astfel de mijloace în activitățile ilicite pentru personalul structurilor de combatere a criminalității organizate cu atribuții pe această limie de muncă, conform art. 168, alin. 12 din Codul de Procedură Penală.
Acesta este proiectat, în baza unor obiective cu caracter aplicativ-practic, ca un mijloc de facilitare în aplicarea legislației naționale și europene în domeniu și pentru identificarea de bune practici și soluții pentru cercetarea sistemelor informatice și identificarea probelor digitale.
Cursul tratează subiecte în legătură cu tipuri de infracțiuni și probatoriul administrat în cauză, oferă oportunitatea dobândirii de cunoştinţe în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației necesare la efectuarea percheziției informatice și identificarea probelor digitale; facilitează schimbul de experienţă între participanţi şi însuşirea unor bune practici pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor informatice.
În cadrul celor trei sesiuni de formare vor fi utilizate resursele logistice din cadrul laboratorului de percheziții informatice achiziționate în cadrul Proiectului, iar la finalul perioadei de pregătire participanții vor primi certificate care atestă competențele dobândite.

Vizită delegație franceză

Joi, 6 aprilie 2023, Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen a fost gazda unei delegații franceze a Ministerului de Interne, formată din domnul general Philippe Durand, doamna Céline Grassegger și doamna Marielle Suissa.
Întâlnirea, ce a avut loc la sediul din municipiul Buzău al unității, a vizat aria de extinderea a relațiilor internaționale ale Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen.
Pe parcursul discuțiilor au fost evidențiate resursele pe care Centrul le are la dispoziție, precum și deschiderea de care dăm dovadă în vederea îmbunătățirii programelor formative organizate.

Programului Național ”Școala Altfel”

În ziua de 28 februarie a.c., în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, dedicat activităților extrașcolare, elevi de clasa a VI-a și a VII-a din cadrul Liceului de Arte ”Margareta Sterian” – Buzău au inclus pe lista lor și cunoașterea instituției noastre.
Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen a fost gazda unui număr de 50 de elevi care au avut ocazia de a experimenta calitatea de cursant la programele formative.
Activitatea a debutat cu prezentarea instituțională, urmată de participarea la activități de învățământ, unde elevii, împreună cu dascălii lor, au asistat la prezentări ale formatorilor pe tema ”Siguranța pe internet”, fiind dezbătute subiecte precum utilizarea rețelelor de socializare în siguranță, evitarea accesării linkurilor compromițătoare, măsuri de protecție în mediul online, precum și cyberbullying.
La final, pentru certificarea cunoștintelor dobândite, elevii au primit în mod simbolic diplome de participare, pentru că instituția noastră încurajează cunoașterea și educația.